ELMAS SANATCI

ELMAS SANATCI

18 Ağustos 2014 Pazartesi

Dünyaya İlham Veren Kisi ERSİN FAİKZADE'nin ilhami Annesi Vefat Etti

Dünya'ya ilham veren İnsan olarak 2013 ve 2014 yıllarında büyük oy cogunlugu ile secilen Ersin Faikzade'nin muhterem annesi Zekiye Hanımefendi vefat etti.

        Henüz Ersin 5 yasında bir cocukken annesi Multiple Sclerosis hastalıgına yakalanmıstı,daha o yıllarda farkındalıgı ve bilinci yükselen kücük Ersin,Annesi ile hastanelere ,derneklere gidiyor,yanıbasından bir dakika olsun ayrılmıyordu.Tedavi sürecinde annecigine hep destek olan Faikzade'nin hayatı bu sekilde gelismeye baslamıstı.

  Kücük bir cocuk düsünün hayalleri oyunları,planları artık sadece anneciginin üzerine kuruluyor.Annesi gibi hasta kim varsa yardım etmek icin cabalıyor ve kücük Ersin genc bir delikanlı oluyor,artık İzmir deki dernek ve vakıfların gözdesi,hep ögrenimini sürdürüyor hemde yardıma muhtac insanlara kosuyor.Sesi ile moral günleri,kermesler,konserler ve bilfiil hastalara bakıyor.
    


    Annesine duydugu büyük sevgi ve özverisi  sayesinde sorumlulukları günden güne artıyor Ersin'in ve kabına sıgamaz hale geliyor,daha cok insan daha farklı kıtalarda ülkelerde,oralarda hastalar nasıl yasıyor ve nasıl tedavi yöntemleri uygulanıyor bunu arastırmak icin önce İngiltere'ye gidiyor,kafası cok rahat cunku melek annecigini,sabrı ile müstesna insan babasına emanet ediyor.İngiltere de Sosyal farkındalık egitimi alıyor,üniversite okuyor ve ayrıca Gallerin baskenti Cardiff'de bir akıl hastanesinde zihinsel engelliler üzerine projeler yapıyor.Daha sonra orta Galler'deki Aberyshwyth kasabasına gidiyor ve Plas Lluest Day Service projesinde bedelsel ve zihinsel engellilerin hayatlarının bir parcası oluyor,kendisini bu ise okadar cok veriyor ki İngilizler bu özverili cabaları defalarca mükafatlandırıyorlar ve dünyaya acılmasına vesile oluyorlar.

          Ersin'in ufku artık acılmıstı daha cok insani mutlu etmek yardım etmek icin projeden projeye kosuyordu.İngilterede bir sevgi adamı olarak anılır olmustu. İngiltere'den sonra tam 12 yıl boyunca gönüllü calısmak üzere Türkiye , İtalya ,Sicilya, Pakistan,Katar,İran, Fransa,Yunanistan,Mısır ,Kıbrıs,Brezilya,Arjantin,Şili, Paraguay  da insanlara sevgi ile desteklemeye gidiyor.Uluslararası Konserler veriyor,Diplomat ilan ediliyor,Dünyanın en saygın insanlarından biri ilan ediliyor,Dünya Barıs insanı ve İyilik Elcisi ünvanlarını alıyor Angelina Jolie ile birlikte.

            Kayıtsız sartsız sadece insanlık,merhamet,iyilik icin yola cıkıyor ve basarıyor,insanlara dokunulması gerektigini Prenses Diana'dan ögreniyor,dokunuldugunda belki iyilesme olmayacak ama o mutluluk ve sevinc tüm bedende iyilesme hisleri yaratacak diyor.

Kücük bir cocuk annesinin hastalıgı ile farkındalıgı gelisiyor ve tm dünyaya ışık oluyor. Zekiye hanımefendi büyük bir görev alarak bu dünyaya geliyor ve oglunu yetistiriyor bir sevgi iyilik elcisi olarak dünyanın pek cok yerinde görev yapıyor ,insanlar ona farklı lakaplar takıyor TÜRKLERİN ELMAS COCUGU,BARISIN SESİ ,SEVGİNİN ISIGI ,İNSANLIGIN YÜZÜ diyorlar.
       
  Zekiye hanımefendi yine büyük bir mesaj bırakıyor cunku canından can oglu Ersin Faikzade'yi dünyaya getirdigi gün 7 Agustos günü vefat ediyor.20 sene yanıbasında diz dize gönül gönüle,gözden göze süren iletisim bir anda sona eriyor.Ersin Faikzade söyle diyor: Gittigim en güzel ülke sendin ANNE,En güzel orman,en güzel deniz sendin,gördügüm en güzel yeşil senin gözlerindi,en güzel saray senin yanındı ANNE,En şefkat en huzur dolu mevki senin gözlerindi Anne,ben hep seni korumaya calıstım gözümden sakındım,şimdi gercek bir melek oldun,benim koruyucu melegim babacıgıma kavustun....Ben Oglun Ersin Faikzade ,ölüm bana gelinceye dek iyilige devam edecegim ,senden aldıgım ilham ile dogruluk,dürüstlük ve insanlık makamında ilerlemeye devam edecegim.Ant icerim Annecigim.

    
   Ardından Dünya insan hakları örgütü 80 ülkede Dünyaya ilham veren kisi secilen Ersin Faikzade'nin ilhamı melek annecigi icin dualar okutuluyor.Farklı kıtalarda farklı dillerde dinlerde ayinler yapılıyor. Türkiye,İran,Mısır,Pakistan,Suudi Arabistan da hatimler indiriliyor, Arjantin,Paraguay,Fransa ve İngiltere'de Ersin Faikzade sevenleri kiliselere gidip mumlar yakıyorlar.
Yüreginde duydugu büyük ANNE sevgisi sayesinde kıtalararası büyük basarılara imza atmıs Ersin Faikzade'nin matemine ,büyük yasına ,kaybına dünyadan pek cok insan ortak oluyor.
Dünyaya Örnek olarak gönderilmis ANA ve Ogulun fedakarlık,özveri ,kosulsuz ilahi Aşkları,kutsal bagları hep konusulacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder