ELMAS SANATCI

ELMAS SANATCI

28 Mayıs 2017 Pazar

Cumhuriyetin Elmas Sanatcısı ERSIN FAIKZADE ,Bursa'lıları Büyüledi

Türkiye Cumhuriyetinin Elması ERSIN FAIKZADE - Efsane İsmi , Sahnesi , İnsanlığı , Sevgisi ile Bursa'yı büyüledi .
"Ersin Faikzade Dalgalı bir okyanusta Sörf yapmak gibidir"
Dünyada verdiği muhteşem konserleri ile pek çok hayranı olan Ersin Faikzade , amacının aşka ve insanlığa hizmet oldugunu söylerken, Bursa'da Alzheimer konuk evi yapımı yararına sahneye çıktıgını ve bu kutsal insanlık görevlerine tüm hayatı boyunca devam edecegini belirtti. Bursa'lıların baş tacı ettiği Ersin Faikzade ,Bursa ve halkına sonsuz tesekkurler etti.

Sesini, sanatını ve şahsını her zaman takdir ettiğimiz, 'Türkiye’nin Elmas Çocuğu’ olarak tanınan Uluslararası Barış Elçisi Ersin Faikzade, Bursa Ata Lions Kulübü tarafından, Lions Alzheimer Hasta Konuk Evi yararına Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir konser verdi. Faikzade, iki bölüm halindeki konserde sergilediği performans ile izleyicileri kendisine yine hayran bıraktı. Yaklaşık üç saat boyu sahnede kalan sanatçının enerjisi de sesi de bir an bile düşmediği gibi, dakikalar ilerledikçe daha da arttı.

Çeşitli dillerden eserler seslendiren Faikzade, repertuvarındaki Azerî eseri seslendirdiğinde izleyiciler arasında bulunan Azerbaycan Kültür Derneği Bursa Şubesi Başkanı Handan Askeran Ton gözyaşlarını tutamadı. 

Azerî dansındaki maharetini gayet iyi bildiğimiz Handan Hanım'ı sahneye davet eden Ersin Faikzade, kendisinden Azerî müziği eşliğinde bir dans gösterisi rica etti. Profesyonel dansçıları aratmayan dansının sonunda kısa bir konuşma yapan Ton; "Ersin Faikzade konserine ilk kez geldim. Bana yarın 'Konser nasıldı? diye soracaklar. Onlara şöyle demek istiyorum; 'Dalgalı bir okyanusta sörf yapmak gibi bir şeydi'. Çünkü Ersin Bey hem duygularımızı yukarıya çıkartıyor, hem eğlendiriyor, hem hüzünlendiriyor. Bu gece bize müziğin ve insanlığın en güzelini yaşattı. Özellikle farkındalık konusundaki çalışmaları ile bambaşkaydı. Sağ olun, var olun."

Teşekkür konuşmaları ve plaket takdimleri ile devam eden gece, tüm salonu coşturan İzmir Marşı'nın söylenmesi ile sona erdi.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder